De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Er is een verschil tussen een diepe bindweefselmassage en een ontspannings massage. Deze laatste heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen, de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. Het laadt als het ware de innerlijke batterij weer op! 

Wist u dat door massage het immuunsysteem verbeterd, de huid meer gaat glanzen, en het humeur een positieve boost krijgt door het ‘gelukshormoon’ oxytocine?


Wat wordt er gemasseerd bij een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage concentreert zich op de benen, rug, nek en het hoofd. Afhankelijk van de gereserveerde tijd wordt er extra aandacht besteed aan de voeten, armen/handen, buik of gezicht. De gestagneerde energie die de oorzaak is van de pijn of stijfheid van je spieren wordt weer in beweging gebracht. Mocht het nodig zijn zal er in overleg- bij klachten – een andere massage techniek , bv cupping of bamboemassage , worden toegepast teneinde zo optimaal mogelijk te ontspannen.


Massage duur

Duur van de massage varieert van 30-45-60 minuten. Verlenging is mogelijk indien agenda het toelaat.


Hoe vaak kan een ontspanningsmassage worden toegepast?

Afhankelijk van de mate van spanning kan dat wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of bij bijvoorbeeld wisseling van seizoenen of incidenteel plaatsvinden. Weet wel dat bij regelmatige massages het onderhoud voor het lichaam sneller tot positief effect leidt. Echter elke aandacht voor het weer laten ontspannen van lichaam en geest heeft al effect!